VOŽNJA ZA PAMĆENJE: Bijeljina promoviše korišćenje bicikala

V. M.

20. 09. 2021. u 10:26

GRAD Bijeljina po treći put obeležava Evropsku sedmicu urbane mobilnosti, a jedan u nizu događaja bila je i promotivna vožnja bicikala "20ka za zdravlje", koja je okupila više od 200 učesnika.

ВОЖЊА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Бијељина промовише коришћење бицикала

Foto: V.M.

Ljubitelji dvotočkaša su u dobrom raspoloženju prešli trasu u dužini od oko 12 kilometara, od kanala Dašnica do Eko-kampa "Jezera", gde im je priređen ručak.

Ankica Todorović, šef gradskog Odseka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, zahvalna je na podršci sugrađana, privatnog i nevladinog sektora ovom događaju, kao i svim aktivnostima u okviru Sedmice mobilnosti, ističući da samo u koordinaciji svih društvenih faktora mogu biti stvoreni bolji uslovi za život u gradu Bijeljina.

- Zainteresovanost naših sugrađana za zdrav način života i aktivno kretanje iz godine u godinu je sve veća. Učesnici su do sada bili jako zadovoljni organizacijom i verujemo da su upravo prošlogodišnji učesnici proširili svoje dobre utiske i tako povećali interesovanje za ovaj događaj - dodala je Todorović.

Do završetka Sedmice urbane mobilnosti, u sredu, planirano je još nekoliko događaja na otvorenom kojima se promoviše zdrav način života, aktivni načini kretanja i zaštita životne sredine – fitnes treninzi, simulacija saobraćaja za decu na poligonu i rolerijada. Završni događaj biće nastup grupe "Štrajk" u sredu.

BONUS VIDEO - KONjICA PARADIRA KROZ PRESTONICU: Defile sa Trga republike krenuo ka spomeniku Stefanu Nemanji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri