BAKIN GOVEĐI GULAŠ: Bogat i pun ukusa

Milena Tomasevic

25. 12. 2025. u 21:39

Goveđi gulaš je jedno od onih jela koje ne trpi žurbu. Upravo u sporom krčkanju krije se tajna njegovog dubokog ukusa i mekog mesa koje se topi u ustima. Uz korenasto povrće, mladi krompir i bogati sos, ovaj gulaš je savršen izbor za porodični ručak, naročito u hladnijim danima.

БАКИН ГОВЕЂИ ГУЛАШ: Богат и пун укуса

FOTO: Novosti


Sastojci 
  • 800 gr govedine (plećka ili but)
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 šargarepe
  • 100 gr celera
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 800 gr mladog krompira (oljuštenog)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika Vusteršir sosa (1 kašika soja sosa, 1 kašičica limunovog soka,  prstohvat šećera)
  • 1 l goveđeg bujona
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica ruzmarina
  • so i biber po ukusu
  • sveže seckani peršun za posipanje

Priprema:

Govedinu isecite na krupnije kocke i propržite je sa svih strana u zagrejanoj šerpi ili dubokom tiganju dok ne dobije lepu boju. Posolite i pobiberite. U istoj posudi propržite grubo seckani crni luk, šargarepu, celer, praziluk i beli luk dok povrće ne omekša i blago ne porumeni. Dodajte paradajz pire, senf i Vusteršir sos, pa kratko promešajte. Pospite brašnom, dodajte papriku i ruzmarin i lagano propržite da se ukusi povežu. Nalijte goveđi bujon, dodajte lovor, vratite meso u posudu i ubacite mladi krompir. Poklopite i krčkajte na tihoj vatri oko 60 minuta, dok meso ne postane mekano, a sos gust i aromatičan. Poslužite meso sa povrćem i krompirom, bez pasiranja. Pre služenja pospite sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRATIMO GA SVAKI DAN Svi detalji plana da se ubije Vojislav Šešelj: Da padne Vlada, pa da onda dođu naši