AMERIČKI REGRUTI SVE DEBLJI I GLUPLJI: Crna budućnost pred najvećom vojskom na svetu, omladina ne ispunjava standarde

Novosti online/Đ. M.

04. 01. 2021. u 13:24

U NEDAVNOM izveštaju koji je objavljen na portalu "Task end Purpos" (Zadatak i svrha) piše da bi regrutovanje mladih vojnika u Americi uskoro moglo da bude potpuno obustavljeno zato što su "gušteri" previše debeli i/ili glupi za vojnu službu i ratovanje.

АМЕРИЧКИ РЕГРУТИ СВЕ ДЕБЉИ И ГЛУПЉИ: Црна будућност пред највећом војском на свету, омладина не испуњава стандарде

Foto: Depositphotos

Portal "Task end Purpos", koji se uglavnom bavi temama iz sfere odbrane, podseća da već godinama aktivne i penzionisane vojne vođe i oficiri apeluju na Pentagon da uradi nešto povodom ovog trenda.

Gotovo 800 penzionisanih admirala i generala je pre nekoliko nedelja poslalo pismo  Kristoferu Mileru, vršiocu dužnosti ministra odbrane SAD, u kome su izrazili zabrinutost zbog gojaznosti i niskog nivoa obrazovanja regruta.

Oni su upozorili da više od 70 odsto mladih Amerikanaca, između 17 i 24 godine, ne može da stupi u vojsku zbog "izuzetno niskog nivoa obrazovanja, prekomerne telesne težine, zloupotrebe droga i kriminalne prošlosti"

Šef regrutne službe Marinaca, general-major Džejson Bom, je rekao da manje od 30 odsto mladih ljudi u SAD ispunjava uslove za službu u tom rodu vojske poznatom po strogim standardima.

- Ako taj procenat dalje raščlanite na različite veštine, nivo inteligencije i fizičku spremnost, broj onih koji mogu da stupe u Marince se smanjuje na samo 7 odsto. To je veliki izazov - rekao je Bom.

U doglednoj budućnosti ovaj negativan trend će se verovatno nastaviti, s obzirom na činjenicu da su pandemija virusa korona i izolacija negativno uticale na fizičku spremnost čitave populacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna