NAPAD NA SAUDIJSKU ARABIJU: Huti dronovima gađali aerodrome (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2020. u 00:07

НАПАД НА САУДИЈСКУ АРАБИЈУ: Хути дроновима гађали аеродроме (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

RATNO vazduhoplovstvo Jemena, u rukama Huta (“Ansar Allaha”) saopštilo je 24. oktobra da je gađalo dva aerodroma i vazduhoplovnu bazu u Saudijskoj Arabiji.

U izjavi, brigadni general Jahja Sari, portparol Huta, rekao je da su bespilotne letelice samoubice “Kasef-2K” ciljale aerodrome Džizan i Abha, kao i vazduhoplovnu bazu “Kralj Halid”. Portparol je tvrdio da je napad bio uspešan.

Napad dolazi kao odgovor na zločine agresora – Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i njegovom kontinuiranom opsadom – rekao je portparol.

- Kasef-2K” je lokalno proizvedena verzija iranskog “Ababil-2”. Samoubilačka bespilotna letelica naoružana je teškom eksplozivnom napravom, “HE-FRAG”, bojevom glavom koja eksplodira 20 metara iznad cilja.

U poslednja 24 sata Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom objavila je da je presrela tri drona Huta. Dva su presretnuta ujutru i popodne 23. oktobra, a jedan u podne 24. oktobra. Koalicija je objavila snimak koji dokazuje presretanje samo jednog drona.

Novi napad potvrđuje da su Huti i dalje sposobni za pokretanje velikih, koordinisanih napada na ciljeve unutar Saudijske Arabije. Stvarni rezultati napada verovatno će biti objavljeni uskoro.

(South front)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)