"CURE" TRI HANTEROVA KOMPJUTERA?: Mediji u SAD se bave pitanjem odakle "Postu" kompromitujući materijali

V.N.

18. 10. 2020. u 23:35

Džon Pol Mekajzak iz Vilmingtona u Delaveru, koji je prvo FBI, a potom Rudiju Đulijaniju dostavio hard diskove tri kompjutera zaboravljena u njegovom servisu, živi u strahu - piše "Dejli bist".

ЦУРЕ ТРИ ХАНТЕРОВА КОМПЈУТЕРА?: Медији у САД се баве питањем одакле Посту компромитујући материјали

Foto Printskrin

Serviser računara u ad hok razgovoru sa grupom novinara otkrio je da je "neko" u njegov servis u stvari doneo tri računara sa nalepnicama na kojima je pisalo "Fondacija Beja Bajdena". Pošto po kompjutere mesecima niko nije dolazio on je pregledao sadržaj diskova i kaže, imao je razloga da veruje da pripadaju Hanteru Bajdenu.

Mekajzak je odbio da odgovori na pitanja o tome kako i kada je stupio u kontakt sa Đulijanijem. "Pritisnut" da pojasni svoj odnos sa njim, odgovorio je: "Kada se bojite i ne znate ništa o dubini vode u kojoj se nalazite, želite da pronađete spasioca."

Prema pisanju "Bista", pošto je shvatio da je rekao previše, dodao je: "O, sr***."

"Dakle, Rudi je bio tvoj spasilac?", pitali su izveštači.

"Bez komentara", završio je razgovor.

Pitanja za FBI

Predsednik Senatskog odbora za nacionalnu bezbednost Ron Džonson uputio je u subotu pismo direktoru FBI Krisu Vreju zahtevajući odgovore u vezi sa postupanjem agencije sa računarom Hantera Bajdena.

U 11 pitanja predsednik Komiteta za nacionalnu bezbednost SAD od Vreja se traži da FBI hitno dostavi šta je našao u računaru i zašto je to na ovaj način isplivalo u javnost.

Kako piše portal, majstor za računare nekoliko puta je rekao da se plaši za svoj život i živote onih do kojih mu je stalo. Kazao je da strahuje da ne završi kao Set Rič, koji je ubijen jula 2016. godine u Vašingtonu nakon što su procurili mejlovi Hilari Klinton. Rič je bio zaposlen u Demokratskom nacionalnog komitetu (DNC), a njegovo ubistvo iznedrilo je nekoliko desničarskih teorija prema kojima je on navodno bio umešan u krađu tih elektronskih poruka, za šta su naravno zvanično okrivljeni Rusi, odnosno haker "Gucifer 2.0".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije