MERKEL O KORONI: Evo šta je kancelarka rekla najbližim saradnicima o stanju u Nemačkoj

Novosti online

17. 08. 2020. u 20:47

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel izrazila je zabrinutost zbog porasta broja zaraženih korona virusom u zemlji, ali je kazala da se uzlazni trend pandemije korona virusa može staviti pod kontrolu, rekli su izvori iz njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) za DPA u ponedeljak.

МЕРКЕЛ О КОРОНИ: Ево шта је канцеларка рекла најближим сарадницима о стању у Немачкој

Foto AP

Merkel se, na prvom sastanku na visokom nivou CDU-a nakon letnjih praznika, založila protiv dodatnog ublažavanja restrikcija, rekli su izvori uključeni u razgovore.

Izvori navode da je Merkel odbacila mogućnost da gledaoci prisustvuju utakmicama Bundeslige.

Merkel navodno planira da svoj idući sastanak održi s premijerima 16 Nemačkih saveznih zemalja, što je činila na poluregularnoj osnovi tokom pandemije kako bi koordinisala odgovor na državnom nivou, usprkos varijacijama u restrikcijama na nivou regiona.

Sastanak vrha CDU-a održan je onlajn.

Broj dnevno zaraženih raste u Nemačkoj od kraja jula.

Otvaranje škola i dečjih vrtića trenutno je prioritet CDU-a u borbi protiv korona virusa, rekla je čelnica stranke Anegret Kramp-Karenbauer.

-Mora se učiniti sve kako bi se sprečilo drugo zatvaranje - kazala je ona na sednici predsedništva CDU-a u ponedeljak.

Mnogi učesnici sastanka predsedništva CDU-a izrazili su zabrinutost zbog rasta broja novoobolelih u Nemačkoj i Evropi, prenose Nemački mediji.

U ponedeljak je, prema Institutu Robert Koh, potvrđen 561 novi slučaj u Nemačkoj, što je znatno manji broj novozaraženih nego prethodnih dana.

U petak i subotu zabeleženo je više od 1.400 novozaraženih, a više od hiljudu novozaraženih dnevno zadnji je put bilo potvrđeno u maju.

Vrhunac epidemije u Nemačkoj bio je početkom aprila, kada je bilo zabeleženo više od šest hiljada novih slučajeva u jednom danu.

Ukupno je u Nemačkoj potvrđeno 224.014 slučajeva zaraze od izbijanja pandemije, a umrle su 9232 osobe.

jutarnji.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri