GRETA TUNBERG NAZVALA IZRAEL GENOCIDNOM DRŽAVOM: Pozvala Stokholmski univerzitet da okonča saradnju s Jerusalimom (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 05. 2024. u 16:26

KLIMATSKA aktivistkinja Greta Tunberg je učestvovala na protestu na Stokholmskom univerzitetu protiv rata u Pojasu Gaze, a studenti su zahtevali da ta institucija prekide akademsku saradnju sa izraelskim univerzitetima.

ГРЕТА ТУНБЕРГ НАЗВАЛА ИЗРАЕЛ ГЕНОЦИДНОМ ДРЖАВОМ: Позвала Стокхолмски универзитет да оконча сарадњу с Јерусалимом (ФОТО)

Foto: Profimedia

- Studenti širom Švedske se danas pridružuju globalnim studentskim pobunama i sada okupiraju univerzitete u Švedskoj, protiv genocida u Palestini, za trajni prekid vatre i okončanje okupacije -  poručila je ona na mreži Iks.

Istakla je da studenti Stokholmskog univerziteta takođe zahtevaju da administracija uputi poruku solidarnosti s palestinskim narodom u Gazi.

- Zahtevamo da administracija Univerziteta u Stokholmu prekine sve veze, sporazume i saradnju sa genocidnom, aparthejdskom državom Izrael - napisala je aktivistkinja.

Ona je pozvala druge studente i nastavno osoblje da se pridruže protestu jer, kako tvrdi, ne smeju da ostanu tihi dok se u Pojasu Gaze vrši genocid.

U studentskim protestima protiv izraelskog rata u Gazi do sada je uhapšeno više od 2.000 ljudi, a najviše u SAD gde su počele demonstracije.

(X,RTS) 

BONUS VIDEO: ALARMANTNA SITUACIJA - Hiljade napuštaju Džabaliju dok se izraelske snage vraćaju u severnu Gazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)