RUSKA VOJSKA PORUČILA ZELENSKOM: Nova kontraofanziva završiće se potpunim slomom ukrajinske vojske (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 04. 2024. u 23:00

NOVA kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine završiće se potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom njene vojske, saopštio je visoki zvaničnih iz Ministarstva odbrane Rusije.

РУСКА ВОЈСКА ПОРУЧИЛА ЗЕЛЕНСКОМ: Нова контраофанзива завршиће се потпуним сломом украјинске војске (ВИДЕО)

Foto Tanjug

On se osvrnuo na izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je ranije u intervjuu za list „Bild“ rekao da je Kijev razradio plan nove kontraofanzive koji uključuje i rušenje Krimskog mosta.

-Ne treba sumnjati da će se realizacija novog plana Zelenskog o kontraofanzivi završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom Oružanih snaga Ukrajine i početkom puta ka miru pod ruskim uslovima, saopštio je izvor iz ruske vojske.

On je podsetio da je prethodna kontraofanziva Kijeva završena sa velikim gubicima u ukrajinskoj vojsci.

-Treba podsetiti da je prethodni plan kontraofanzive glavnokomandujućeg Zelenskog 2023. godine, za koju je blago rekao da je bila "ne tako uspešna", rezultirao pogibijom i teškim ranjavanjem više od 166.000 ukrajinskih vojnika, kao i gubitkom 789 tenkova, 2.400 drugih oklopnih vozila i 132 aviona, naveo je izvor.

Takođe je napomenuo da Ukrajina odavno nema svoje naoružanje, a Zapadu je preostalo samo da „totalno ogoli“ svoje trupe.

-Zelenski u potpunosti prebacuje na Zapad odgovornost da stotinama hiljada mobilisanih obezbedi potrebno oružje. Ukrajina odavno nema ništa svoje. A i Zapadu je samo preostalo da totalno ogoli svoje trupe, ocenio je vojni zvaničnik.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?