KAKO JE UNIŠTEN S-300: Udar na položaj protivvazdušne odbrane u Odeskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 04. 2024. u 19:33

U POPODNEVNIM satima na internetu su se pojavili snimci još jednog efikasnog udara Oružanih snaga Rusije na položaj neprijateljske protivvazdušne odbrane jugozapadno od grada Iljičevska u Odeskoj oblasti, snimljen iz izviđačkog drona.

КАКО ЈЕ УНИШТЕН С-300: Удар на положај противваздушне одбране у Одеској области (ВИДЕО)

Foto MO.RF


Usled dolaska uništen je jedan lanser S-300, došlo je do detonacije njegove municije. Još jedan lanser, kao i radar za osvetljenje i navođenje 30N6, pogođeni su gelerima i onesposobljeni.



Koordinate: 46.2778225, 30.5762520

Još jednom se skreće pažnja na udaljenost mete od linije fronta – najbliži ruski položaji na Tendrovskoj ražnji bili su udaljeni 75 km, a „kopno“ u Hersonskoj oblasti više od 100 km.

Ilustracija telegram rybar

Takođe, kada gledate video, možete primetiti skoro istovremeni dolazak dve rakete sa različitim bojevim glavama - visokoeksplozivne fragmentacije i kasete, što je povećalo verovatnoću da pogodi neprijateljsku opremu.

Sve ovo ponovo govori o porastu izviđačko-vatrenih sposobnosti Oružanih snaga Rusije za uništavanje neprijateljskih sistema PVO u oblastima udaljenim od LBS. Što, naravno, utiče na sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da se suprotstave ruskim napadima na kritične ciljeve na teritoriji koju kontroliše kijevski režim.

(Ribar)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!