BIVŠI SAVETNIK PENTAGONA: SAD su napravile fatalnu grešku

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 04. 2024. u 18:42

VLADA SAD je napravila kolosalnu pogrešnu procenu vojnih sposobnosti Rusije, naveo je bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Makgregor.

БИВШИ САВЕТНИК ПЕНТАГОНА: САД су направиле фаталну грешку

Foto MO Rusije

-Uporna tendencija u Beloj kući i Kongresu da grubo potcenjuju rusku tehnologiju, naročito hipersonične rakete, proizvodne kapacitete i vojne operacije bila je fatalna greška, napisao je Mekgregor na Iksu.

Dodaje da je upravo ta greška dovela do strateškog neuspeha situacije u Ukrajini, što je, zauzvrat, značajno promenilo odnos snaga u korist Rusije i imalo ozbiljne posledice po Evropu.

Mekgregor je ranije izjavio da je populizam američke administracije doveo do stvaranja vojske koja ne zna da se bori.

-SAD formiraju vojsku koja ne može da se bori. Za mnoge Amerikance pridruživanje modernoj vojsci je isto kao pridruživanje pokretu "Blek lajvs metr", transrodnom lobiju i sindikatu nastavnika u isto vreme, napisao je Mekgregor.

Neophodno je suočiti se sa činjenicama i ovakvu praksu u redovima Oružanih snaga SAD treba prekinuti, naveo je penzionisani pukovnik američke vojske.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da su sposobnosti ruskog vojnoindustrijskog kompleksa dostigle visok nivo kakav nije viđen još od Velikog otadžbinskog rata.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev