DIREKTORKA AMERIČKE NIA UPOZORAVA: Kine bi mogla da utiče na predsedničke izbore preko TikToka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 18:38

KINA bi mogla da iskoristi aplikaciju TikTok da utiče na američke predsedničke izbore 2024. godine, upozorila je danas direktorka američke Nacionalne obaveštajne službe (NIA) Avril Hejns tokom saslušanja pred odborom za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma Kongresa.

ДИРЕКТОРКА АМЕРИЧКЕ НИА УПОЗОРАВА: Кине би могла да утиче на председничке изборе преко ТикТока

Foto AP

Na pitanje člana ovog odbora iz redova Demokratske stranke Radže Krišnamurtija da li bi kineska vladajuća Komunistička partija (KPK) mogla da koristi TikTok da utiče na predsedničke izbore u SAD, Hejns je odgovorila: "Ne možemo to isključiti. KPK bi to iskoristila", prenosi Rojters.

Krišnamurti je, takođe, član odbora za Kinu Predstavničkog doma Kongresa i on je, zajedno sa predsednikom tog odbora Majkom Galagerom iz Republikanske stranke, prošle nedelje predstavio zakon kojim se vlasnicima TikTok-a, kineskoj kompaniji BiteDance, daje oko šest meseci da se povuku iz vlasništva nad tom aplikacijom koju koristi 170 miliona Amerikanaca.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da veruje da društvena mreža TikTok predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost, međutim izrazio je protljenje zabrani ove veoma popularne aplikacije jer bi to, kako je rekao "pomoglo rivalskoj mreži Fejsbuk", koju bivši predsednik SAD i dalje optužuje za svoj izborni poraz.

-Ono što mi se ne sviđa je to što će ukidanje TikToka učiniti Fejsbuk većim, a ja smatram da je Fejsbuk, pored mnogih drugih medija, neprijatelj naroda. Mislim da je Fejsbook bio veoma loš za našu zemlju, posebno kada su u pitanju izbori, rekao je Tramp, preneo je ranije AP.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!