AMERIČKI GENERAL TVRDI: Ruski i kineski avioni presreću američke avione da bi trenirali protiv najboljih na svetu (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 16:51 >> 19:48

GENERAL Mark Keli iz američkog vazduhoplovstva izjavio je juče da ruski i kineski piloti posebno traže prilike da se sretnu sa američkim avionima u vazduhu, jer na taj način treniraju protiv „najboljih pilota na svetu“.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ТВРДИ: Руски и кинески авиони пресрећу америчке авионе да би тренирали против најбољих на свету (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U poslednje vreme sve su češći slučajevi „presretanja” američkih letelica od strane borbenih aviona Rusije i Kine. Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije susreću se sa Amerikancima u blizini ruskih granica i na nebu Sirije, a piloti Vazduhoplovnih snaga Kine u azijsko-pacifičkom regionu.

Prema rečima američkog generala, postoji više razloga za ovakve „okršaje“, ali najvažniji od njih predstavlja želja ruskih i kineskih pilota da treniraju sa američkim pilotima, koji su najbolji na svetu. Približavajući se američkim avionima, oni kao da „izazivaju“, nakon čega demonstriraju svoje umeće.

-Postoji nekoliko razloga zašto se to dešava. Jedna od njih je da žele da treniraju protiv najboljih na svetu i to mogu, rekao je Keli i dodao da u ovakvim „sudarima“ dolazi do poređenja ne samo veština pilota, već i sposobnosti samih aviona.

Američko ratno vazduhoplovstvo više puta se žalilo na ruske i kineske pilote koji su „ugrozili“ živote američkih pilota manevrisanjem u blizini američkih aviona. Pentagon takve manevre naziva „opasnim“, rekavši da mogu dovesti do eskalacije tenzija.

Do sada su se ovakva „presretanja“ u vazduhu završavala bez incidenata, osim jednog slučaja registrovanog u Crnom moru u martu ove godine, kada su, nakon „opasnih“ manevara ruskog Su-27, Amerikanci izgubili MQ-9 špijunski dron Reaper, koji je pao u more.

O uzajamnim presretanjima pišemo gotovo svakodnevno u nadi da neće prerasti u ozbiljniji sukob a izjavu američkog generala smo preneli u celosti pa sami presudite o čemu se ovde radi.

Oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)