ISTORIJSKI DAN ZA INDIJU: Prvi podvodni metro uspešno je pušten u promet (VIDEO)

Đ.G.

13. 04. 2023. u 21:07

CVEĆE, kokos i klicanje bili su deo proslave nakon inauguracionog probnog prolaska kroz prvi indijski podvodni metro tunel u sredu.

ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА ИНДИЈУ: Први подводни метро успешно је пуштен у промет (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/ Indian Tech & Infra

Najnovija linija metroa u Kolkati, koja će biti otvorena za javnost u novembru, prolazi ispod reke Hugli na severoistoku grada, sa tunelom 32 metra (105 stopa) ispod vode.

- Ovo je istorijski trenutak za železnicu metroa -  rekao je Kausik Mitra, glavni službenik za odnose s javnošću u sistemu metroa u Kalkuti.

- Ovo je revolucionarni korak u obezbeđivanju modernog transportnog sistema stanovnicima Kalkute i predgrađa.

Linija će povezivati metro stanicu Hovrah Maidan koja će uskoro biti otvorena i postojeću stanicu Esplanade na suprotnoj strani reke, putujući 520 metara (1700 stopa) za samo 45 sekundi. Jednom kada bude otvoren, Hovrah Maidan će biti najdublja metro stanica u Indiji.

Da bi blagoslovili novi tunel i voz, zvaničnici su sproveli pudžu, ili hinduistički verski ritual, kako bi doneli sreću, nakon što je voz uspešno ušao u stanicu Haura Majdan.

Jarkonarandžasti cvetovi šafrana bili su posuti po kupeu konduktera u vozu, a jedan radnik je razbio kokos uz klicanje i aplauz njegovih kolega.

Puna linija metroa kroz Haurah Majdan biće duga 4,8 km (tri milje).

Kolkata je bio prvi grad u Indiji koji je imao metro sistem.

Infrastruktura je glavna nacionalna inicijativa pod vođstvom indijskog premijera Narendre Modija.

Ranije ove godine, zemlja je proslavila otvaranje prvog dela novog ekspresnog autoputa sa osam traka koji povezuje gradove Nju Delhi i Mumbai. Prvi završeni deo povezuje glavni grad sa gradom Lalsot u severozapadnoj državi Radžastan, popularnom destinacijom za turiste.

A u januaru je brod MV Ganga Vilas otplovio iz Varanasija da bi plovio plovnim putevima uključujući reku Gang na putovanje od 1988 milja koje je trajalo 51 dan, čime je stekao titulu najdužeg krstarenja rekom na svetu.

(CNN)

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024