ZDRUŽENE SNAGE U BELORUSIJI - ZAKLON OD NATO: Lavrov otkrio nove planove sa Lukašenkom

Novosti onlajn

18. 01. 2023. u 19:28

ZAJEDNIČKA regionalna vojna grupacija u Belorusiji pouzdano štiti zapadne granice Savezne države Rusije i Belorusije i Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije uoči posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Minsku.

ЗДРУЖЕНЕ СНАГЕ У БЕЛОРУСИЈИ - ЗАКЛОН ОД НАТО: Лавров открио нове планове са Лукашенком

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Napravljen je zaklon od kolektivnih snaga NATO-a, čiji se vojni potencijal u susednim zemljama povećava - naveo je ministar inostranih poslova Rusije.

U Ministarstvu su naglasili i da je kolektivni Zapad započeo rat sankcijama. Rusija i Belorusija preduzimaju zajedničke korake koji su usmereni suprotstavljanju jednostranim sankcijama i učvršćivanju finansijskog, ekonomskog i tehnološkog suvereniteta Savezne države. Navedeno je da odnosi dve države mogu da posluže kao obrazac za izgradnju ravnopravne i uzajamne saradnje.

Ranije je saopšteno da će na predstojećoj zajedničkoj sednici Ministarstva inostranih poslova Rusije i Belorusije u Minsku 19. januara strane razmotriti koordinaciju spoljne politike. Na agendi se nalazi i tema odnosa sa NATO-om, Evropskom unijom, Savetom Evrope i OEBS-om.

Prvobitno je ova sednica bila planirana za decembar 2022. godine, ali je odložena zbog smrti beloruskog ministra spoljnih poslova Vladimira Makeja.

Sergej Lavrov će tokom posete Minsku imati sastanak i sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura