PROIZVEDENE PRVE BOJEVE GLAVE ZA "POSEJDON": Nuklearno oružje uskoro stiže na podmornicu "Belgorod"

Srna

16. 01. 2023. u 10:48

RUSIJA je proizvela prve nuklearne bojeve glave za svoja super torpeda "posejdon" i biće raspoređene na podmornicu na atomski pogon "Belgorod", javili su danas ruski mediji, pozivajući se na vojne izvore.

ПРОИЗВЕДЕНЕ ПРВЕ БОЈЕВЕ ГЛАВЕ ЗА ПОСЕЈДОН: Нуклеарно оружје ускоро стиже на подморницу Белгород

Foto: Jutjub/Printskrin

- Proizvedena je prva municija za "posejdon" i podmornica "Belgorod" će je uskoro dobiti - rekao je jedan od izvora, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je 2018. godine objavio prvu proizvodnju projektila "posejdon", navodeći da je to potpuno nova vrsta strateškog nuklearnog naoružanja, piše Rojters.

On je istakao da je neograničen torpeda projektila i da može da deluje iz velikih dubina i brzinom većom od bilo koje podmornice ili drugih torpeda.

- Nisu bučni, sposobni su za manevre i praktično su neuništivi za neprijatelja. U svetu ne postoji oružje koje ga može pobediti - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: PODRŠKA UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Održan protestni skup u Kosovskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici