KASTILJO OSTAJE IZA REŠETAKA: U toku istraga protiv bivšeg predsednika Perua

Novosti online

08. 12. 2022. u 22:30

BIVŠI predsednik Perua Pedro Kastiljo ostaće u zatvoru u narednih sedam dana, dok traje istraga u vezi sa optužnicom za pobunu, odlučio je sud u Limi.

КАСТИЉО ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: У току истрага против бившег председника Перуа

Foto: Printskrin/Twitter/@DeccanHerald

Kastiljo se danas prvi put pojavio pred sudom posle jučerašnjeg brzog pada sa vlasti i hapšenja nakon što je pokušao da raspusti Kongres, koji ga je potom smenio glasanjem.

Sud je na današnjem saslušanju razmatrao legalnost njegovog pritvaranja i istragu koju kancelarija državog tužioca vodi prema optužnici "za pobunu i kovanje zavere".

Kastiljov advokat na saslušanju je odbacio optužbu za pobunu uz obrazloženje da to implicira upotrebu oružja i nasilje, što se, prema njegovim rečima, nije dogodilo, zbog čega je pritvaranje njegovog klijenta "nelegalno" i "nasumično".

Bivši predsednik prisustvovao je saslušanju putem video-veze iz zatvora u Limi. Odgovorio je odrično na pitanje da li želi da se obrati sudu, prenosi Rojters.

U ruralnim krajevima danas je bilo protesta povodom njegovog hapšenja, prikazao je lokalni "Kanal N", a policija je ispalila suzavac na Kastiljove pristalice tokom demonstracija u Limi.

Potpredsednik Dina Boluarte sinoć je položla predsedničku zakletvu i postala šesti šef države u prethodnih pet godina i prva žena na čelu ove zemlje od 33 miliona stanovnika.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)