NESREĆA U PERUU: Sudar aviona s vatrogasnim kamionom, dvoje poginulih

Tanjug

19. 11. 2022. u 09:03

DVOJICA vatrogasaca poginula su, a oko 20 ljudi je povređeno kada se avion na pisti sudario sa vatrogasnim vozilom pri poletanju sa najprometnijeg aerodroma u Peruu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

НЕСРЕЋА У ПЕРУУ: Судар авиона с ватрогасним камионом, двоје погинулих

Foto: Tanjug/AP

Avion "Latam erlajns" (Latam Airlines) sudario se sa vatrogasnim kamionom u petak nešto pre 15:30 časova po lokalnom vremenu na međunarodnom aerodromu Horhe Čaves u prestonici Limi.

Niko od putnika ili članova posade nije poginuo, objavila je aviokompanija na Tviteru.

Ministarstvo zdravlja Perua je saopštilo da je 20 putnika zadržano na lečenju zbog povreda koje su zadobili u nesreći, od kojih su dvoje teže povređeni.

Jedan 31-godišnji vatrogasac je u kritičnom stanju, saopštile su zdravstvene vlasti.

Nije još utvrđeno zašto je vatrogasno vozilo ušlo na pistu dok je avion poletao za grad Hulijaku na jugu Perua, a iz kompanije je saopšteno da je let bio odobren za uzletanje.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)