KRASNIJ LIMAN MEĐU DVE VATRE: Ukrajinske snage napravile prodor i okupirale značajan železnički čvor u Donjecku

Branko VLAHOVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - MOSKVA

03. 10. 2022. u 07:13

SAMO 24 sata posle velikog slavlja u Kremlju, povodom pripajanja Rusiji dve republike i dve oblasti čiji su se stanovnici izjasnili da žele da budu u sastavu Ruske Federacije, ukrajinske snage su napravile prodor i zauzele strateški važan grad Krasnij Liman u Donjecku, značajan železnički čvor.

Walter Pravicek

03.10.2022. 07:56

Kadirov,Čečen je uvek na terenu.Što oficiri bez oznaka ne idu u borbu?Sa dronovima,satelitima i ostalom elektronskom tehnikom lako se može osmatrati neprijateljske položaje,imati koordinate,te uništiti sve bilo aviacijom,dugocevnim baterijama"Stalinove orgulje"ili topovima.I obraniti što je usvojeno.

Nevski Aleksandr

03.10.2022. 08:01

Kao śto sam i pisao rranijeako padne Liman biće jako teśka situacija i Rusija može da izgubi ovaj rat. Ali ajde da vidimo kakav će odgovor biti, a biti ga mora. Jer u protivnom sve će biti odlučeno u koriste dvorske budale.

Dalibor

03.10.2022. 09:13

E moji Rusi sve sto ste uzeli i vratiće te i još će vam uzeti dio Rusije kako ste krenuli sa povlačenje,a i čitam da već i granariraju neka sela uz granicu sa Ukrainom znači gadjaju sela u Rusiji. A tako se hvaliti sa tehnikom i ljudstvom nema te vi nista više,moli te boga da se nato ne uključi u sukob.

Dubravko

03.10.2022. 09:40

Izuzetno losa Strategija Rusije u Ratu protiv Nato zlocinacke Organizacije u Ukrajini...Odnos strane koja napada treba da bude 3:1 bojim se da ako se ovako nastavi Rusiji gubi vojni Autoritet!

zmau

03.10.2022. 10:08

I šta kažete - stanovnici se izjasnili ? Mogu da zamislim to "izjašnjavanje" kad je većina građana u izbeglištvu, a ovi preostali imaju cev uperenu u glavu. To je sigurno odličan način da se sazna šta građani stvarno žele.