IZBORNA TRKA VISOKOG RIZIKA: Predsednički kandidat nosi pancir, policija otkazala događaj zbog bezbednosnih razloga

Novosti online

16. 08. 2022. u 22:14

IZBORNA kampanja za predsedničke izbore u Brazilu zvanično je počela danas, a bivši predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva vodi u anketama protiv aktuelnog predsednika Žaira Bolsonara, uz sve veću zabrinutosti zbog političkog nasilja i pretnji demokratiji.

ИЗБОРНА ТРКА ВИСОКОГ РИЗИКА: Председнички кандидат носи панцир, полиција отказала догађај због безбедносних разлога

Žair Bolsonaro, Foto AP

Da Silva, čiji je dvopredsednički mandat trajao od 2003. do 2010. godine, već je počeo da nosi pancir tokom javnih nastupa.

On je jutros trebalo da govori u fabrici motora ali je policija tražila da otkaže događaj zbog bezbednosnih razloga.

Umesto toga, ljevičar će pokrenuti svoju sedmu kandidaturu za predsednika u fabrici Folksvagena u Sao Bernardo do Kampu, industrijskom gradu izvan Sao Paula gde je postao slavan kao sindikalni lider 1970-ih.

Bolsonaro ponovo posjećuje raskrsnicu u gradu Huiz de Fora gde ga je napao psihički bolesnik tokom predizborne kampanje 2018. Ovog puta će ostati na kamionu umesto u gomili.

Trka u najvećoj demokratiji Latinske Amerike je okršaj ova dva titana, a svi ostali kandidati znatno zaostaju. Za sada još nisu zakazane debate da Silve i Bolson.


BONUS VIDEO: Vučić sa građanima - Predsednik pozdravio narod Srbije nakon polaganja zakletve
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)