NAČELNIK GENERALŠTABA RUSIJE: "Amerika koristi teroriste da bi menjala svet kako njima odgovara"

Novosti online

16. 08. 2022. u 16:46

NAČELNIK Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Igor Kostjukov rekao je u utorak da su se politički potresi u zemljama Bliskog istoka u poslednjih 20 godina razvijali na sličan način i da su ih podstakle SAD i njihovi saveznici.

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА РУСИЈЕ: Америка користи терористе да би мењала свет како њима одговара

Foto: Printskrin Youtube

- Situacija na Bliskom istoku i u Africi ostaje napeta i karakteriše je neprekidan niz unutrašnjepolitičkih preokreta, koji su slični po svojim scenarijima i završavaju se, po pravilu, smenom legitimnih vlada i uništenjem državnosti - rekao Kostjukov na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.


On je potom optužio Ameriku da stoji iza ovakvih dešavanja.

- SAD i njihovi saveznici stoje iza svih ovih dešavanja. Oni stvaraju obojene revolucije i koriste terorističke grupe koje su stvorili, da bi sproveli transformaciju sveta na način kako njima odgovara. Oni zamenjuju režime koji su nepoželjni za SAD - zaključio je načelnik Generalštaba.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" u Donbasu na prvoj liniji fronta
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

OBOLELI VILIS U SVAĐI SA OBOŽAVAOCIMA: Tema je njegov popularni film - gledaoci mu NE daju za pravo (VIDEO)