PUTIN NE IDE U UN Peskov: Neće se obratiti ni video linkom

Tanjug

08. 08. 2022. u 17:11

RUSKI predsednik Vladimir Putin neće ići na 77. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru i ne planira da govori na sednici putem video linka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov za TASS.

ПУТИН НЕ ИДЕ У УН Песков: Неће се обратити ни видео линком

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Ne. Putovanje i govor nisu planirani - kazao je Peskov.

Generalna skupština UN će se održati u Njujorku od 20. do 26. septembra.

Na godišnju sednicu UN dolaze predsednici, premijeri i ministri spoljnih poslova.

Ove godine, rusku delegaciju će predovditi ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodaje TASS.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Peskov: Ukrajinska delegacija pregovarača nestala sa radarskih ekrana

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Vladimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

- Ukrajinska delegacija pregovarača je, da tako kažem, nestala sa radarskih ekrana. Sada nema razgovora. Specijalna vojna operacija se nastavlja i trajaće sve dok se ne ostvare zacrtani ciljevi - poručio je Peskov, prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao portparol Kremlja, sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog mogao bi da bude održan tek nakon što pregovarači dve zemlje završe svoj "domaći zadatak", a preduslovi za razgovore na najvišem nivou trenutno ne postoje.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)