JOŠ NEMA USLOVA ZA SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG Peskov: Ukrajinska delegacija pregovarača nestala sa radarskih ekrana

Tanjug

08. 08. 2022. u 12:29

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Vladimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

ЈОШ НЕМА УСЛОВА ЗА САСТАНАК ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ Песков: Украјинска делегација преговарача нестала са радарских екрана

Foto: EPA

- Ukrajinska delegacija pregovarača je, da tako kažem, nestala sa radarskih ekrana. Sada nema razgovora. Specijalna vojna operacija se nastavlja i trajaće sve dok se ne ostvare zacrtani ciljevi - poručio je Peskov, prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao portparol Kremlja, sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog mogao bi da bude održan tek nakon što pregovarači dve zemlje završe svoj "domaći zadatak", a preduslovi za razgovore na najvišem nivou trenutno ne postoje.

- Što se tiče sastanka na najvišem nivou između predsednika Putina i njegovog ukrajinskog kolege Zelenskog, on bi mogao da se održi tek nakon što pregovarači završe svoj domaći zadatak - rekao je Peskov napominjući da to još nije učinjeno tako da još uvek ne postoje neophodni preduslovi za sastanak.

Peskov je to rekao komentarišući predlog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se ugovore pregovori Putina i Zelenskog.

Takođe, kako je dodao, turski predsednik je više puta nudio pomoć u rešavanju situacije oko Ukrajine i nastavlja to da čini.

- Znate da je predsednik Erdogan više puta nudio svoje usluge i ulagao napore da pokrene mirovni proces. Znamo da je njegova uloga u organizovanju veoma, veoma dobrih uslova za nekoliko rundi razgovora između ruske i ukrajinske delegacije bila prilično velika. I predsednik takođe nastavlja da ulaže napore da pomogne takvom procesu - rekao je Peskov, komentarišući rezultate Erdoganovih razgovora u Sočiju sa ruskim predsednikom Putinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)