ZDRAVO SRCE STIGLO ODMAH POSLE VENČANJA: Životna i ljubavna priča para iz Torina privukla pažnju svetske javnosti

Milica OSTOJIĆ, specijalno za "Večernje novosti" - RIM

11. 07. 2022. u 08:23

DA život ispisuje romane potvrdilo se još jednom, kada je na intenzivnoj terapiji posle razarajućeg infarkta, u iščekivanju najgoreg ishoda, Mauricio (47) odlučio da se venča sa svojom životnom saputnicom Silvijom (42), u bolnici "Molinete" u Torinu.

ЗДРАВО СРЦЕ СТИГЛО ОДМАХ ПОСЛЕ ВЕНЧАЊА:  Животна и љубавна прича пара из Торина привукла пажњу светске јавности

Foto Printskrin

Njih dvoje živeli su zajedno šest godina, imaju i dvomesečnu ćerkicu, a prethodno zakazano venčanje odložio je kovid za septembar ove godine. Međutim, Mauricio je doživeo iznenadni, masivni srčani udar u junu, kliničko stanje se pogoršavalo, a moglo ga je spasiti samo nečije donirano srce kompatibilno za tu transplantaciju. Nije imao nade, bio je svestan da mu se verovatno približava kraj, živeo je uz pomoć veštačkog srca, ali bilo mu je sve gore. Uvrstili su ga na listu za urgentno presađivanje organa preko Regionalnog centra za transplantaciju u Pijemontu.

uricio je zato odlučio da se venča sa svojom Silvijom, sa cevčicama u telu, a lekari i osoblje prihvatili su da sobu intenzivne nege pripreme kao salu za venčanje. Buket cveća za mladu napravljen je od raznobojnih čepova epruveta za krv, u dnu kreveta stavili su fotogafiju male ćerkice, a iznad njih raznobojne balončiće i srdašca koja lebde u vazduhu.

Venčao ih je zvaničnik iz Opštine, a jedan od doktora bio je svedok. Mnogo je pomešanih osećanja i mladenaca i lekarskog osoblja bilo na ovoj neobičnoj ceremoniji: svi su bili potreseni, bilo je i radosti i tuge... Svima zajedno glavna misao bila je da je ovo najverovatnije kraj jednog života, jer je nada da će Mauricio preživeti bila mala.

NESVAKIDAŠNjE

DOK je trajala drama u bolnici, u sigurnim rukama bila je dvomesečna devojčica Mauricija i Silvije. Jednog dana, kada poraste, ispričaće joj nesvakidašnju životnu priču i pokazati slike s venčanja koje, sigurno, ne liče na one sa svetkovina većine roditelja. Čuda, izgleda, ipak postoje, barem kada je moderna medicina u pitanju.

A onda, kao na filmu, sudbonosni preokret: samo koji sat nakon čina venčanja, stigla je čudesna vest da je nađeno odgovarajuće srce za transplantaciju, donatora iz Napulja, grada dalekog stotine kilometara. Bolnica je organizovala da organ pošalju urgentno, specijalnim letom, sala je bila spremna, a srce je stiglo 12 sati nakon venčanja. Za vreme operacije duže od sedam sati, čekala je uznemirena supruga, u nadi da će se sve završiti kako trebe. I jeste, mladoženjino novo srce, obavestili su je lekari, počelo je da funkcioniše.

I postoperativni period, zasada, protiče u najboljem redu, Mauricio se dobro oseća.

- Životni saputnici rođeni drugi put, početak jednog novog života i zajedničke sreće - komentarisao je za italijanske medije generalni direktor bolnice "Molinete" iz Torina, dr Đovani la Vale.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)