OBOREN UKRAJINSKI DRON KOD KURSKA: Ruska PVO štiti svoje nebo

P. Z. S. / telegram mig41

28. 06. 2022. u 22:32

NA ruskim društvenim mrežama pojavila se informacija da je istočno od Kurska oborena ukrajinska letelica.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ ДРОН КОД КУРСКА: Руска ПВО штити своје небо

Foto: ssb.gov.tr

-Danas, otprilike u 22:17, ukrajinski dron oboren je istočno od Kurska. Naša vojska radi na licu mesta, otišli ​​su predstavnici specijalnih službi. Prema preliminarnim informacijama, povređenih i materijalne štete nije bilo. Molim vas ostanite mirni. Naše oružane snage su u stanju pripravnosti, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starovoit.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri