AMERIKANCI SADA UVODE SANKCIJE I RUSKIM VOJNICIMA: Na udaru mera Vašingtona dve divizije "desantnjika" i motorizovana brigada

P. Z. S. / ria.ru

28. 06. 2022. u 19:00

SAD su uvele sankcije protiv 64. motorizovane brigade iz Istočnog vojnog okruga i 76. jurišno-desantne divizije i 234. vazdušno-desantnog jurišnog puka sa sedištem u Pskovskoj oblasti, saopštava Ministarstvo finansija SAD.

АМЕРИКАНЦИ САДА УВОДЕ САНКЦИЈЕ И РУСКИМ ВОЈНИЦИМА: На удару мера Вашингтона две дивизије десантњика и моторизована бригада

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije


Kako se navodi u dokumentu koji je objavila agencija, SAD uvode sankcije protiv 64. odvojene gardijske motorizovane brigade, sa sedištem u Istočnom vojnom okrugu, i Pskovske 76. gardijske desantno-jurišne divizije i 234. gardijskog desantno-jurišnog puka.

Ministarstvo finansija ukazuje da se uvode nova sankciona ograničenja protiv organizacija „od odlučujućeg značaja za vojno-industrijsku bazu Ruske Federacije“.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a