PUTIN I MIŠEL O UKRAJINI: Zelenski je nedosledan, Kijev ne dozvoljava predaju u Azovstalju

Novosti online

22. 04. 2022. u 15:03

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o situaciji u Ukrajini.

ПУТИН И МИШЕЛ О УКРАЈИНИ: Зеленски је недоследан, Кијев не дозвољава предају у Азовстаљу

Foto AP

Putin je izneo svoje fundamentalne procene u vezi sa specijalnom vojnom operacijom za zaštitu republika Donbasa. Takođe, ruski predsednik je obavestio Mišela da je posle oslobođenja Marijupolja dato naređenje da se otkaže juriš na „Azovstalj“, a svima koji polože oružje zagarantovan je život.

On je poručio šefu Evropskog saveta da režim u Kijevu ne dozvoljava vojsci stacioniranoj u „Azovstalju“ da iskoristi priliku da položi oružje.

Putin je Mišela izvestio o tekućim merama zaštite civilnog stanovništva Donbasa, te svakodnevnom otvaranju humanitarnih koridora.

Tokom razgovora ruski predsednik je Mišelu skrenuo pažnju na neodgovorne izjave predstavnika EU o potrebi da se situacija u Ukrajini reši vojnim putem.

Putin je poručio predsedniku Evropskog saveta da rukovodstvo većine zemalja EU svojim postupcima podstiče otvorenu rusofobiju i dodao da Brisel može da utiče na Kijev i da ga primora da zaustavi masovno granatiranje naselja u Donbasu.

Putin je, kao odgovor na Mišelov poziv na direktan kontakt sa Zelenskim, napomenuo da takva mogućnost zavisi, pre svega, od rezultata pregovora i da ukrajinska strana u pregovorima pokazuje nedoslednost i da nije spremna da traži obostrano prihvatljiva rešenja.

(sputniksrbija)

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna