OVO SU USLOVI ZA IZLAZAK IZ AZOVSTALJA: Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je princip rada humanitarnih koridora

P. Z. S. / telegram rusvesna

22. 04. 2022. u 14:35

RUSIJA je spremna da u bilo kom trenutku uvede „režim tišine” (zatišje) za evakuaciju Vojske Ukrajine, kao i civila, ako ih ima, s teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju, rekao je danas general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalne Centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

ОВО СУ УСЛОВИ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ АЗОВСТАЉА: Министарство спољних послова објаснило је принцип рада хуманитарних коридора

Ukrajinski vojna pešadija u Marijupolju, Foto printskrin

Mizincev je naglasio da će „režim tišine“ oko fabrike „Azovstalj“ početi onog trenutka kada vojnici Ukrajine koji su blokirani u kombinatu podignu bele zastave.

Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je princip rada humanitarnih koridora iz Azovstalja:


*Izlazak civilnog stanovništva se vrši na bilo koju tačku, kako na teritoriju koju kontrolišu oružane snage Ukrajine, tako i na Rusku Federaciju (ovu odluku svako donosi samostalno).

*Vojnicima Oružanih snaga Ukrajine, militantima neonacističkih bataljona i stranim plaćenicima koji su se predali garantovan je život.

*Navedenim kategorijama građana garantovana je potpuna bezbednost.

*Svima, bez izuzetka, biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć, uključujući primarnu negu na sabirnim mestima.

*Ova humanitarna inicijativa Ruske Federacije radi danonoćno.

*Za realizaciju aktivnosti ove humanitarne akcije, ruska strana u gradu Mariupolju u stalnoj pripravnosti održava dovoljan broj autobusa, vozila za prevoz ljudi, kao i vozila hitne pomoći sa medicinskim ekipama.

*Ova hitna izjava podleže hitnom saopštavanju Ujedinjenim nacijama, OEBS-u, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i drugim međunarodnim organizacijama, diplomatskim misijama svih stranih država putem svih dostupnih kanala komunikacije i informacionih resursa.

*Ova izjava će se kontinuirano saopštavati ukrajinskim formacijama na Azovstalju preko svih radio kanala u intervalu od 30 minuta.

Mizincev je naglasio da će „režim tišine“ oko fabrike „Azovstalj“ početi onog trenutka kada vojnici Ukrajine koji su blokirani u kombinatu podignu bele zastave.

Više od 143.000 civila i 341 strani državljanin evakuisani su iz Marijupolja, a bezbedno je izvedeno iz grada i 1.800 ukrajinskih vojnika koji su se predali, izjavio je on.


Operativnim komunikacionim kanalima ova izjava se odmah saopštava ukrajinskoj strani preko Irine Andrejevne Vereščuk, potpredsednika Vlade Ukrajine.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)