"UKRAJINSKIM GRADOVIMA DIVLJAJU NACISTIČKI BATALJONI": Mizincev upozorava da te grupacije napadaju obične građane

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 13:40

KIJEVSKI režim je praktično u potpunosti izgubio kontrolu nad upravljanjem državom, u većini gradova trenutno divljaju nacionalistički bataljoni koji su u suštini nacisti, izjavio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

УКРАЈИНСКИМ ГРАДОВИМА ДИВЉАЈУ НАЦИСТИЧКИ БАТАЉОНИ: Мизинцев упозорава да те групације нападају обичне грађане

Foto: Narodna milicija LNR

Kako je rekao, administracija čitavog niza gradova Ukrajine više nije u stanju da rešava elementarna socijalno-administrativna pitanja.

- Jedino što je Kijev uspeo poprilično organizovano da sprovede jeste da podeli vatreno oružje pripadnicima raznoraznih radikalnih grupacija bez ikakvih ograničenja - naglasio je on.

Mizincev je upozorio da svo to naoružanje koje je podeljeno građanima, ide na štetu samoj Ukrajini i ukrajinskom narodu jer se koristi za krađu i za nasilje nad običnim građanima.

Katastrofalna humanitarna situacija

Katastrofalna humanitarna situacija prisutna je na većem delu teritorije Ukrajine sa tendencijom pogoršanja, najteža situacija je u Kijevu, Harkovu, Sumi, Černigovu i Mariupolju, izjavio je rukovodilac Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

S tim u vezi, kako je rekao, Rusija namerava da sprovede 35 humanitarnih akcija u Kijevskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, a u planu je da se razdeli 280 tona pomoći.

Kako je precizirao, do sada je već sprovedeno 20 različitih akcija i podeljeno 217 tona različite humanitarne pomoći, a ukupno je za te potrebe sakupljeno preko 12.000 tona robe.

Takođe je rekao i da je od početka specijalne operacije u Ukrajini evakuisano preko 149.000 ljudi, od kojih su više od 40.000 – deca.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA VOJSKA POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Specijalci sprovode porodicu sa detetom na bezbedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)