POLITIČAR SRPSKOG POREKLA NAPADNUT U PROGRAMU UŽIVO: Na kanalu Ukrajina 24 govorio ruski, a onda je usledio brutalan napad

M.Đorđević

19. 02. 2022. u 16:37

Ugledni ukrajinski političar Nestor Šufrić pretučen je na ukrajinskoj televiziji, u sred emisije uživo, u kojoj su učestvovali i bivši predsednik te zemlje Petro Porošenko, bivši premijer Jacenjuk i nekoliko drugih uglednih političara.

ПОЛИТИЧАР СРПСКОГ ПОРЕКЛА НАПАДНУТ У ПРОГРАМУ УЖИВО: На каналу Украјина 24 говорио руски, а онда је уследио бруталан напад

Foto: Printscreen

U studiju emisije "Sloboda govora" Savika Šustera gostovali su i Nestor Sufrič i novinar Jurij Butusov.

Visoko nivo gostiju u emisiji nije zasmetao Butusovu, koji je napao Šufriča.

Kada je Šufrič istakao da je njegova "Platforma za život" druga po snazi u parlamentu, kao i da "narod Ukrajine podržava njegovu stranu", Butusov je odgovorio optužbama za izdaju i "širenje ruske propagande u Ukrajini", posle čega je napao Sufriča, kada je on rekao da Ukrajinci treba da čuju šta je istina između ostalog i na ruskom jeziku.

Učesnici programa nisu međutim pokazali mnogo sažaljenja prema Šufriču. Porošenko ga je nazvao životinjom a iz publike su se čuli povici da ga treba ubiti ili poslati u Rusiju.

Voditelj je na kraju ipak uspeo da smiri strasti i nastavi emisiju. 

Nestor Šufrič je po obrazovanju doktor ekonomskih nauka. Ima srpske , ukrajinske , mađarske , ruske i slovačke korene.

Bio je narodni poslanik Ukrajine u više saziva, ministar za vanredne situacije ( 2006-2007 i 2010 ) i zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (2010 - 2012 ). Bio je jedan od lidera Socijaldemokratske partije Ukrajine (1998-2007). 

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)