PENTAGON SE PLAŠI: Dva moćna Putinova oružja izazvala paničan strah u SAD

Novosti online

19. 12. 2021. u 17:28

BIVŠI izraelski obaveštajac Jakov Kedmi oštro je odgovorio na tvrdnje bivšeg oficira američke mornarice Gerija Tabaha, koji je doveo u pitanje efikasnost modernog ruskog naoružanja.

ПЕНТАГОН СЕ ПЛАШИ: Два моћна Путинова оружја изазвала паничан страх у САД

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Tabah i Kedmi su bilo učesnici emisije na radio stanici VERA. Bivši američki oficir ironično je zatražio od izraelskog stručnjaka da imenuje rusko oružje koje izaziva strah u zapadnim zemljama. Kedmi je podsetio na strateški kompleks sa interkontinentalnom balističkom raketom "Sarmat", kao i na hipersonični "Avangard".

Tabah je sa osmehom primetio da niko nije video borbenu upotrebu ovog oružja, ali je Kedmi rekao da mu je drago što Rusija još nema razloga da koristi ove rakete.

Kedmi je naglasio da je ceo Zapad zadivljen snagom ruskog naoružanja, a Pentagon je dobro svestan njegovih mogućnosti. Zato u SAD vlada paničan strah od moguće vojne konfrontacije sa Rusijom.

- Danas je nemoguće lansirati rakete, a da ih potencijalni neprijatelj ne otkrije. Američki obaveštajci su zabeležili sve podatke o lansiranju "Avangarda" i "Sarmata". Pentagon veoma dobro zna o kakvom se oružju radi i zato ga se plaši - objasnio je Kedmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)