PUTIN IMA MOĆNO ORUŽJE: Rusija može da usmeri "Iskandere" na NATO baze u EU

Novosti online

14. 12. 2021. u 21:17

RUSIJA može da usmeri svoje rakete na ključne vojne baze država članica NATO, koji se nalaze na teritoriji Evropske unije, tvrdi ruski pukovnik u penziji Viktor Baranec.

ПУТИН ИМА МОЋНО ОРУЖЈЕ: Русија може да усмери Искандере на НАТО базе у ЕУ

Foto: EPA

Ranije je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio da je Moskva zabrinuta da bi se u Evropi, na predlog NATO, mogli pojaviti sistemi naoružanja koji su ranije bili zabranjeni ugovorom o raketama srednjeg i kraćeg dometa. Prema njegovim rečima, nedostatak napretka ka političko-diplomatskom rešenju ovog problema dovešće do toga da će Moskva biti prinuđena da Zapadu da vojno-tehnički odgovor, prenosi Pravda.Ru.

Baranec je napomenuo da reči Rjabkova pretpostavljaju pregrupisavanje i jačanje ruskih trupa u onim pravcima iz kojih izvire najveća pretnja NATO. Prema njegovim rečima, Moskva će rasporediti svoje snage na granici, kao i usmeriti rakete na ključne vojne objekte NATO-a.

- To, naravno, ne znači da ćemo odmah gađati Nemačku, Poljsku i baltičke države interkontinentalnim balističkim raketama. Ni u kom slučaju. Ima inteligentnijeg oružja. To se zove taktičko-nuklearno oružje. Klasičan primer su operativno-taktički kompleksi "Iskander", koji mogu da ispaljuju i TNT i nuklearnu municiju - objasnio je Baranec, piše RIA FAN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA DOBRODOŠLA, ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji