BAJDEN UNAPRED OPTUŽIO PUTINA: Lider SAD tvrdi da se Rusija već meša u izbore za Kongres

D. D. S.

28. 07. 2021. u 12:07

PREDSEDNIK SAD Džo Bajden optužio je Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres, koji će se održati 2022. godine, preneli su reporteri iz Bele kuće.

БАЈДЕН УНАПРЕД ОПТУЖИО ПУТИНА: Лидер САД тврди да се Русија већ меша у изборе за Конгрес

Bajden insistira da se "Amerika vratila" i da on nije Tramp / Foto AP

- Rusija već širi dezinformacije povodom izbora 2022. godine. To je otvoreno kršenje našeg suvereniteta - rekao je Bajden tokom posete Upravi direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Takođe je "upozorio na opasnost od pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije". Kako se navodi u saopštenju Bele kuće, Bajden je izjavio da bi sajber napadi jednom mogli da izazovu "oružani sukob". Pritom, Bajden nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Spomenuo je i ruskog predsednika Vladimira Putina, rekavši da lider Rusije "ima probleme".

- Sastajao sam se sa Putinom, koji se suočava sa pravim problemom - ima privredu koja se bazira na nuklearnom oružju i naftnim poljima i ni na čemu više, ona je osma u svetu. On je svestan da je zaista u teškom položaju i to ga, po mom mišljenju, čini još opasnijim - rekao je Bajden, obraćajući se obaveštajnoj zajednici.

Ranije su SAD više puta optuživale Rusiju za mešanje u predsedničke izbore, što Moskva odlučno negira, ističući da su optužbe neosnovane. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija nijednom nije dobila dokaze koji potvrđuju optužbe za mešanje u izbore i sajber napade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!