UHAPŠENO 85 MAFIJAŠA: Velika akcija italijanske policije

Tanjug

05. 07. 2021. u 10:42

ITALIJANSKA policija je jutrošnjom akcijom zadala veliki udarac parlemitanskoj mafiji, jer je uhapšeno 85 osoba optuženih za različite kriminalne radnje, izveštava agencija Ansa.

УХАПШЕНО 85 МАФИЈАША: Велика акција италијанске полиције

AP Photo

Jutrošsnja akcija je rezultat dvogodišnje istrage koja je vođena u nekoliko italijanskih gradova, od Palerma do Rima, a uhapšeni su optuženi za proizvodnju i distribuciju droge, korupciju, podmićvanje, ucene i prodaju oružja.

Među uhapšenima je Džuzepa Vitale, nekadašnja šefica mafijaške porodice “Fardača”, koja je prilikom ranijeg hapšenja sarađivala sa policijom, a poslednje dve godine je sa tajnog mesta, u saradnji sa familijom sa Sicilije, vodila posao nabavke i distribucije droge.

Uhapšen je i jedan zatvorski čuvar zbog korupcije, za koga je utvrđeno da je, kao kurir, omogućavao veze mafijaša koji su bili u zatvoru sa spoljnim svetom.

Istraga je utvrdila da su i neki lokalni političari bili povezani sa mafijom, a prošle godine opštinsko veće je raspušteno, jer su neki članovi bili upleteni u mafijaške poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)