MILANOVIĆ: Ustavni sud se prepao,neka prava suspendovana

Tanjug

16. 09. 2020. u 08:09

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se Ustavni sud "prepao" odlučujući o ustavnosti epidemioloških mera koje je doneo Nacionalni štab civilne zaštite i ocenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mera, rasprava o radu Štaba neće prestati.

МИЛАНОВИЋ: Уставни суд се препао,нека права суспендована

Foto Tanjug/HINA

"Tu se određena ljudska prava suspenduju i to na duže vreme. Donesen je jedan vrlo nejasan i labav pravni okvir i Ustavni sud se prepao, ali to je ljudski", rekao je Milanović u utorak novinarima, komentarišući odluku Ustavnog suda da su epidemiološke mere Nacionalnog štaba donete u skladu sa Ustavom, prenosi Hina.

On smatra da to nije mudra odluka, i da ne može protiv nje, ali da neće ćutati i da će braniti Ustav i ustavne slobode onako kako ih vidi i doživljava.

Ustavni sud u ponedeljak je zaključio da su zakoni koje je o ovlašćenjima Nacionalnog štaba doneo Hrvatski sabor, u skladu sa Ustavom, kao i odluke štaba donete zbog epidemije koronavirusa, osim odluke o neradnoj nedelji, na početku epidemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)