ZAŠTITA OD KORONE U ŠKOLAMA: Vizir ne može da zameni masku

Tanjug

14. 09. 2020. u 10:54

HRVATSKI zavod za javno zdravlje (HZJZ) uputio je posebno upozorenje školama da viziri nisu dobra zamena za zaštitne maske i da treba da ih koriste profesori, ako u odeljenju ima učenika sa oštećenim sluhom.

ЗАШТИТА ОД КОРОНЕ У ШКОЛАМА: Визир не може да замени маску

Foto EPA

Korišćenje vizira ne može se smatrati zamenom za korišćenje maski u školama, kažu u Zavodu, preneo je hrvatski portal Index.

Uprkos tome što viziri ograničavaju širenje bolesti kapljičnim putem, oni ne mogu da spreče širenje zaraze aerosolom, koje bi moglo biti moguće.

Izuzetak kada bi se umesto maske u učionici mogli nositi viziri je kada u razredu ima dece sa oštećeni sluhom.

U tim slučajevima nastavnik masku može da zameni vizirom da se učeniku omogućilo čitanje s lica i usana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!