MORAM IĆI DALJE, NE MOGU DA STANEM: Komšić najavio ponovnu kandidaturu za Predsedništvo BiH

Tanjug

07. 05. 2022. u 23:19

HRVATSKI član Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je danas da će se na izborima u oktobru kandidovati za još jedan mandat u državnom vrhu.

МОРАМ ИЋИ ДАЉЕ, НЕ МОГУ ДА СТАНЕМ: Комшић најавио поновну кандидатуру за Председништво БиХ

Foto: Printskrin

- Hoću, moram ići dalje, ne mogu sada stati - rekao je Komšić za sarajevsk televiziju Fejs odgovarajući na pitanje hoće li se ponovo kandidovati.

Kako je dodao, u poslu kojim je odlučio da se bavi nema odustajanja pa "mora ići do kraja". Najavio je da će biti kandidat svoje stranke Demokratska fronta (DF) i da za sada ne zna hoće li uz njega biti još neka veća stranka.

Komšić je do sada tri puta bio izabran u Predsedništvo BiH kao kandidat iz reda Hrvata. Izborni zakon BiH dopušta mogućnost dva uzastopna mandata u državnom vrhu i on u skladu s tim, ima pravo na ponovnu kandidaturu.

Upravo je njegov izbor u Predsedništvo BiH bio povod strankama okupljenima oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) da insistiraju na izmenama izbornog zakona jer one tvrde da su ga izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati čije bi interese trebalo da predstavlja, podseća Hina.

Opšti izbori u BiH raspisani su za 2. oktobar, a postojeći izborni zakon definiše da se u Predsedništvo BiH biraju po jedan Hrvat i Bošnjak iz Federacije BiH i jedan Srbin iz Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)