VAŽNE VESTI ZA PENZIONERE: Sutra počinje prijava za kartice koje će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti

Novosti online

14. 03. 2023. u 16:07

SUTRA, u sredu 15. marta počeće prijava za penzionerske kartice nove generacije, podsetio je na Instagramu ministar finansija Siniša Mali.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Сутра почиње пријава за картице које ће им омогућити бројне попусте и погодности

Foto: Profimedia/Ilustracija

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO (www.pio.rs) ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

- Sve je spremno, link za prijavu će biti aktivan od ponoći, a formular za popunjavanje je jednostavan. Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta. Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane, kako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice. Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje. Istovremeno, pozivam i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju i pomognu nam u ovom važnom projektu koji predstavlja još jedan od načina da našim penzionerima pokažemo da brinemo o njima. Privredni subjekti treba da popune kontakt formu sa osnovnim podacima, koju će od sutra moći da pronađu na sajtu Fonda PIO, a sve kako bi blagovremeno bili pripremljeni sporazumi o saradnji - napisao je Siniša Mali.

On je napisao da su penzionerske kartice važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po jeftinijim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

- Dakle, svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima… - naveo je ministar finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)