MEMOARI PRINCA HARIJA USKORO I KOD NAS: Knjiga "Rezerva" izazvala je veliko interesovanje svuda gde je objavljena

D.B.M.

29. 03. 2023. u 16:07

KNjIGA "Rezerva", nedavno objavljena u svetu, u kojoj princ Hari prvi put iznosi svoju priču, s ogoljenom i neustrašivom iskrenošću, stiže i kod nas. Memoari princa, inače petog po redu za britanski presto, koji se odrekao krune zbog ljubavi, puni su otkrića, samopreispitivanja i teško stečene mudrosti o večitoj moći.

МЕМОАРИ ПРИНЦА ХАРИЈА УСКОРО И КОД НАС: Књига Резерва изазвала је велико интересовање свуда где је објављена

Megan Markl i princ Hari / Foto AP

Princ Hari otkriva kako se osećao dok su njegovu majku, princezu Dajanu spuštali na večni počinak i koliko je tuga koju je kao dvanaestogodišnjak poneo uticala na njegov dalji život.

Pre toga je princ Hari bio poznat kao bezbrižno dete, vetropirasta rezerva ozbiljnijeg naslednika. Tuga je sve promenila. Teško mu je bilo u školi, borio se s gnevom i usamljenošću - a kako je štampu krivio za majčinu smrt, teško mu je bilo da prihvati život pod budnim okom javnosti.

U dvadeset prvoj godini pristupa Britanskim oružanim snagama. Disciplina vojske daje mu strukturu, a nakon dva odlaska na front, u domovini ga smatraju za junaka. Međutim, uskoro je počeo da se oseća izgubljeno kao nikada pre jer je patio od posttraumatskog stresa i postao žrtva onesposobljavajućih napada panike. A ponajviše od svega ga je mučila činjenica da nije uspeo da pronađe pravu ljubav.

Kada je sreo Megan, svet je očarala filmska romansa para i svi su se radovali njihovom bajkovitom venčanju. Ipak, od samog početka, Hari i Megan su bili na meti štampe, žrtve talasa verbalnog nasilja, rasizma i laži. Dok je gledao kako njegova supruga pati, svestan da su ugroženi i njihova bezbednost i njihovo mentalno zdravlje, Hari nije video drugi način da spreči da se tragična istorija njegovog života ponovi do da pobegne iz otadžbine. Vekovima je napuštanje kraljevske porodice bio čin na koji su se malobrojni odvažili. Poslednja osoba koja je to pokušala je zapravo bila njegova majka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)