NA STAZAMA VELIKANA: Mira Banjac i Dragan Stanić laureati prestižnih nagrada

J. SIMIĆ

11. 12. 2020. u 12:39

SVI mi, časni nosioci naših malih ljudskih života treba da se dogovorimo o vrednostima koje valja razvijati kako bismo i kao društvo i kao pojedinci sačuvali zajedništvo i gradili budućnost na temeljima koje su postavili naši velikani.

НА СТАЗАМА ВЕЛИКАНА: Мира Бањац и Драган Станић лауреати престижних награда

Foto Tanjug

Ovo je deo besede kojom se prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, univerzitetski profesor i pesnik poznat pod pseudonimom Ivan Negrišorac, juče zahvalio pošto mu je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio najviše pokrajinsko priznanje "Mihajlo Pupin". Nagrada se dodeljuje povodom 25. novembra, Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

- Za nas su te vrednosti samosvesna i prosperitetna Srbija sa istom takvom Vojvodinom, kao i sa ljudima koji će znati zašto su ovde i zašto treba da ostanu i unapređuju život uvek, čak i kada odu u daleki svet kao što su učinili Mihajlo Pupin i Paja Jovanović - poručio je Stanić.

Svečano Mirović i Stanić, Foto: N. Karlić

Tekst potpisa

Među laureatima najviših pokrajinskih priznanja iz raznih oblasti, koja su juče dodeljena, jeste i primadona našeg glumišta Mira Banjac. Uručena joj je nagrada "Paja Jovanović". Ona je istakla da ovo priznanje za nju znači čast, ali i obavezu da se čuva dostojanstvo te nagrade.

MIRIN DAR

- POKLANjAM ovu nagradu Novom Sadu koji je i zvanično Evropska prestonica kulture. To je moj mali doprinos našoj velikoj kulturi - kazala je proslavljena dramska umetnica Mira Banjac.

Laureat nagrade "Ferenc Feher" u oblasti kulture je operska primadona mr Veronika Vera Kovač Vitkai, a u oblasti obrazovanja priznanje "Đorđe Natošević" dodeljeno je OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Subotici. Dobitnica nagrade "Milutin Milanković" je prof. dr Biljana Škrbić, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, a priznanje "Milica Tomić" u oblasti o ravnopravnosti polova dobio je Centar za socijalni rad iz Stare Pazove. Nagrada u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek" dodeljena je Savezu slepih Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine