ZAVRŠNA IZLOŽBA STUDENATA FPU U "BALKANU": "Diploma" u godini jubileja

M.A.K.

07. 07. 2023. u 16:29

U GODINI obeležavanja sedam i po decenija postojanja Fakulteta primenjenih umetnosti, izložba radova studenata "Diploma 2023", bieće otvorena u ponedeljak, 10. jula u 19 časova u Bioskopu "Balkan".

ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ФПУ У БАЛКАНУ: Диплома у години јубилеја

Marija Crnobrnja, primenjeno slikarstvo foto promo

Postavka će predstaviti više od 200 radova iz oblasti primenjenog slikarstva, scenografije, grafike, primenjenog vajarstva, animacije, ilustracije, fotografije, konzervacije i restauracije, scenskog kostima, savremenog odevanja, industrijskog dizajna, keramike, tekstila, pisma, grafike i knjige i grafičkog dizajna.

Komesar izložbe je Tijana Kojić, vanredni profesor FPU, a dekan, profesor Goran Čpajak tekstu kataloga ističe:

- Sledstveno činjenici da je umetničko stvaralaštvo bitan činilac u oblikovanju svetonazora i načina promišljanja i komentarisanja društvenih okolnosti, studenti se upućuju na kreativno i originalno razmišljanje, koje je usmereno ka oblikovanju dela iz oblasti primenjenih umetnosti, koja su u najbližem dodiru sa čovekom i njegovim svakodnevnim potrebama. Njihov stvaralački potencijal razvija se u duhu negovanja harmoničnih odnosa između istorijski potvrđenih vrednosti, tradicionalnih veština i još uvek nemapiranih polja novih ideja i aktuelnih društvenih i kulturoloških tokova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?