"SIN" GOSTUJE, "OTAC" SE PRIPREMA: Dva komada Florijana Zelera na sceni Ateljea 212

V.V.S.

16. 03. 2023. u 15:58

ANSAMBL Ateljea 212 gostuje 17.marta na sceni Centra za kulturu Smederevo sa jednim od najboljih naslova na svom repertoaru: s predstavom "Sin", rađenom po komadu Florijana Zelera, u režiji Ane Tomović.

СИН ГОСТУЈЕ, ОТАЦ СЕ ПРИПРЕМА: Два комада Флоријана Зелера на сцени Атељеа 212

foto Atelje 212

Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Trilogiju kojoj pripada "Sin", čine još i komadi "Otac" (po kome je snimljen i film sa Entoni Hopkinsom i Oliviom Kolman u glavnim ulogama) i "Majka" koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom. Inače, "Otac" će premijerno biti izveden u Ateljeu, 27.marta, u režiji Paola Mađelija.

Florijan Zeler dobitnik je mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalog, dobitnik je Molijerove nagrade. Časopis "Gardijan" ga je proglasio "najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena". Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama...

U predstavi " Sin" igraju Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Branislav Zeremski i Relja Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!