DANIJEL Žaka (23), iz Markovca kod Vršca, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu 13 godina zatvora zbog silovanja i obljube svoje dve rođene sestre od 5 i 15 godina.

SERB

18.10.2020. 10:48

Постоје ствари о којима се не говори и не пише, ако је то у интересу здравља појединца, породице, народа и памети новинара. Али, у држави у којој доминира риалити атмосфера тешко је необјавити овако гнусне ствари, јер ова држав а, постаје то све јасније, је направљена тако да се уруши сама од себе у својој самоодвратности.

Marko

18.10.2020. 11:34

@Komsija Апелациони суд је једини суд у овој држави који суди искључиво и само по слову закона. Нарочито у кривичним поступцима. То што су законе писали и усвајали потпуно некомпетентни људи (па су закони пуни не рупа, него кратера) је друга ствар. Највећи пропусти су у Тужилаштву које је апсолутно неспособно да уради свој посао, то јест да докаже нечију кривицу (и то ван сваке сумње) и степен исте. Погледајте само шта се десило са чувеним најавама спектакуларних суђења после петог октобра. Ником не фали ни длака са главе. Не зато што су судије корумпиране него што је Тужилаштво апсолутно неспособно да скупи доказе о нечијој кривици, а што им је основни задатак. Судије нижих судова се не воде доказима, него тзв. "слободним судијским уверењем" и онда доносе пресуде које се лако обарају на Апелационом суду. А да би поткупио Апелацијони суд мораш да имаш мнооого пара из више разлога: 1. Они имају енормно високе плате па је корупција код њих тешко изводљива 2. У Већу судија имаш троје судија, што целу цифру повећава 3 пута. Крелца који је направио ову гнусност треба осудити максимално, али ако Закон налаже другачије није кривица у судијама Апелационог суда већ у самом Закону и потпуно неспособном Тужилаштву. О раду Полиције не треба трошити речи. Они су још гори од Тужилаштва.

Viburnum

18.10.2020. 11:53

Zar ne bi morao neko drugi da odgovara ako pocinilac nema sposibnost razlucivanja? Stvarno je sve naopako kod nas. Kako roditelji mogu da ne primete odmah promene na devojcicama?