SILOVATELJU SESTARA SMANJENA KAZNA?! Neverovatna odluka Apelacionog suda u Beogradu u slučaju Danijela Žake iz Markovca kod Vršca

V.N.

18. 10. 2020. u 08:15

DANIJEL Žaka (23), iz Markovca kod Vršca, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu 13 godina zatvora zbog silovanja i obljube svoje dve rođene sestre od 5 i 15 godina.

СИЛОВАТЕЉУ СЕСТАРА СМАЊЕНА КАЗНА?! Невероватна одлука Апелационог суда у Београду у случају Данијела Жаке из Марковца код Вршца

Foto ilustracija

Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Danijel, inače ometen u razvoju, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora zbog krivičnih dela silovanje i obljuba nad nemoćnim licem.

- Oštećene su upućene da imovinsko-pravni zahtev ostvaruju u parničnom postupku - navodi se u ovoj odluci Apelacionog suda objavljenoj na njegovom sajtu.

Sud, inače, nije dao obrazloženje ove odluke.

Zlostavljanje devojčica su policiji sredinom decembra 2018. prijavili radnici Specijalne škole u Vršcu, koju starija devojčica, koja je takođe ometena u razvoju, pohađa. Ispričali su da se čudno ponašala u školi, pa je psiholog razgovarao s njom. Kroz priču se saznalo da je brat već duže vreme seksualno zlostavlja.

Danijel je uhapšen 14. decembra u porodičnoj kući u Markovcu, gde živi s roditeljima i još petoro braće i sestara.

- Upravo je u toj kući mesecima silovao svoje sestre. Koristio je priliku kad nikog nije bilo kod kuće - naveli su tada istražni organi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)