BIVŠI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI SE NAGODIO: Predrag Vinković ide u zatvor i plaća 800.000 dinara

S. J. M.

16. 11. 2023. u 12:01

BIVŠI direktor doma zdravlja u Kovačici i doktor opšte medicine Predrag Vinković (50), koji je osumnjičen za malverzacije sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa korone dok je bio na toj funkciji, zaključio je nedavno sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Kako saznajemo, on je priznao izvršenje krivičnih dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja i dobiće jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara.

БИВШИ ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА У КОВАЧИЦИ СЕ НАГОДИО: Предраг Винковић иде у затвор и плаћа 800.000 динара

Foto: Printscreen/Jutjub

Ovaj sporazum tek treba da potvrdi Viši sud.

Vinković je od 14 osoba uzeo mito u ukupnom iznosu od 850 evra za uvođenje u evidencije o izvršenoj imunizaciji i izdavanje potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19 i potvrda o vakcinaciji "Fajzer vakcinom" za osobe koje nisu vakcinisane. Taj iznos, koji je uzeo, biće mu oduzet.

Vinković je zloupotrebio službeni položaj, jer je za 106 osoba pribavio korist, tako što su i oni uvedeni u evidencije o izvršenoj imunizaciji, izdate su im potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19 i dobili su potvrde da su vakcinisani "Fajzerom", iako nisu uopšte vakcinisani.

Doktor Vinković je uhapšen početkom februara 2022. godine i bio je u pritvoru oko mesec dana, što će mu biti uračunato u kaznu.

Osim njega tada je uhapšeno još nekoliko zaposlenih u domu zdravlja, kao i više ljudi koji su davali mito za te potvrde o izvršenoj vakcinaciji. Kako saznajemo, svi oni su napravili sporazume o priznanju krivičnog dela sa Višim tužilaštvom, koje tek treba da potvrdi Viši sud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)