MIKU ALEKSIĆA TUŽE IZ AMERIKE: Branilac okrivljenog reditelja za "Novosti" o slučaju koji potresa javnost

S. J. M.

07. 02. 2022. u 08:00

ODBRANA reditelja Miroslava Mike Aleksića, optuženog za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka dok su bile polaznice njegovog dramskog studija "Stvar srca", smatra da su te optužbe jedan ozbiljan, temeljno pripreman projekat.

МИКУ АЛЕКСИЋА ТУЖЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Бранилац окривљеног редитеља за Новости о случају који потреса јавност

TIM Advokati uz okrivljenog stižu u sudnicu, Foto Z. Jovanović

Njegov branilac Zoran Jakovljević, za "Novosti", navodi da su poslednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

- Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike - kaže nam Jakovljević.

- Jasno je navedena i objašnjena metodologija po kojoj mediji treba da izveštavaju o tom slučaju, što uočavam da se i dešava u praksi. Milena Radulović je između više kandidata odabrana da bude nosilac priče.

Jakovljević najavljuje da će zbog linča i neistina, koje su kako navodi, nastavljene da se iznose u nekim medijima i nakon Aleksićevog iznošenja odbrane u sudnici prošlog utorka, podneti nove tužbe.

- Tužićemo sve medije koji su bezočno lagali i izvrtali značenja izgovorenih reči Mike Aleksića. Izmišljali su da je rekao nešto što nije, izvlačili su mu reči i rečenice iz konteksta. Nečuveno. Predočićemo zapisnik sa tog suđenja, pa da se tačno uporedi šta je rekao, a šta su mu izmislili - navodi Jakovljević.

Milena Radulović, Foto Privatna arhiva

On kaže da će protiv tih novinara pokrenuti i zakonske procedure pred državnim organima, kao i pred REM i regulativnim telima, koji prate rad medijskih kuća:

- Nedopustivo je da novine čiji su novinari sedeli u sudnici i zapisivali sadržaj odbrane Mike Aleksića izmišljaju pojedine rečenice, kako bi on bio satanizovan i stvorena mračna slika o njegovom liku i delu.

Aleksić je pre nekoliko dana u sudnici prokomentarisao da su se u tom njegovom procesu osim tužioca i oštećenih, kao stranka sa aktivnim učešćem nametnuli i mediji.

Film o Desanki

Miroslav Aleksić je u sudnici ispričao da je pre nekoliko godina prihvatio da napravi scenario i radi na filmu "Gospođica Desanka", posvećen velikoj srpskoj književnici Desanki Maksimović.

- Ideja je bila da u tom projektu učestvuju svi glumci koji su prošli kroz dramski studio "Stvar srca", od Nikole Koje i Đurička, pa do mlađih. I Milena Radulović je bila planirana za ulogu - kazao je prilikom iznošenja odbrane Aleksić.

Njegov branilac Zoran Jakovljević nam kaže da je to bilo otprilike pre pet - šest godina i da je Milena Radulović odgovorila Miki da je zainteresovana da učestvuje u tom projektu:

- Kada je pitao u kojoj ulozi sebe vidi, ona je rekla da glumi Desanku u ranom periodu njenog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)