MUČITELJI NA SUDU ZAĆUTALI: Bračni par iz Niša koji je uglednog kardiologa držao kao roba braniće se ćutanjem

J.Ćosin

28. 01. 2022. u 11:36

NIŠLIJANebojša Nikolov (46) i njegova nevenčana supruga Dragana P. iz iz Loćike kod Aleksinca koji su više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozef G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću, živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja, odlučili su da se brane ćutanjem u daljoj fazi postupka.

МУЧИТЕЉИ НА СУДУ ЗАЋУТАЛИ: Брачни пар из Ниша који је угледног кардиолога држао као роба браниће се ћутањем

Foto: Printscreen

Oni su na prethodnom ročitu izneli svoju odbranu i negirali krivicu, međutim, u petak sup red Višim sudom poslušali savet njihovih branilaca i odlučili da se brane ćutanjem sve dok ne budu saslušani svi svedoci. 

Budući da je planirao njihovo saslušanje, sudija Mirko Drašković nije na glavni pretres u petak pozvao svedoke koje je trebalo saslušati, te je sumuđenje odloženo za mart. 

Podsetimo, oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe. Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Foto: Printscreen

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana je radio na privatnoj klnici, ali je svoje mučitelje koji su posedovali njegovu platnu karticu uredno obaveštavao o broju pregledanih pacijenata, a kada završi sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor. Međutim, tu "pogodnost" mogao je koristi retko, onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvek na ponižavajuć i uvredljiv način.

- Ajde kuče dođi u kola, posle kasno, za 20 sekunde da si tu - i slično. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu.

- Nešo pomaži, otvori malo, pretpostavljam da si se uspavao, a rekao si da ćeš mi otključati kola pa ti šaljem poruku, otključaj malo, molim te, ne mogu više - molio je doktor januara ove godine, a dozvolu je od svojih mučitelja morao da dobije čak i kada je hteo da nešto pojede ili da ode u toalet

- Nešo imam veliku potrebu, ne mogu da izdržim više, molim te, daj da odem u piceriju da to rešim dok ima vremena; Nešo daj da nešto pojedem molim te - pisalo je, između ostalog, u sms prepiskama, kako se može videti u optužnici.

Pokorno je izvršavao njihove naredbe, grejao je auto pre nego što oni siđu, morao je da ga izluftira ukoliko je u njemu spavao, da sakrije ćebe kako ljudima ne bi bio sumnjiv, da ide u nabavku, donesi namirnice itd... Jedinu komunikaciju održavao je sa okrivljenima, ćerke i suprugu viđao je na po pola sata, a kada je na dan porodične slave, 20. januara pitao za dozolu da ode, dobio je niz pretnji.

BONUS VIDEO: 

NE MOGU VIŠE: Potresna ispovest bake Nišlije koji je pokušao da se ubije zbog nemaštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)