U JAMI JOŠ PLUTA NEMANJINA PAPUČA: Danas sahrana šestogodišnjaka koji se u utopio kod Sopota

J.D.Lj.

09. 03. 2023. u 08:00

ŠESTOGODIŠNjI Nemanja Nikodijević iz sela Rogača kod Sopota, koji se udavio nakon što je upao u septičku jamu punu vode, biće sahranjen danas na seoskom groblju.

У ЈАМИ ЈОШ ПЛУТА НЕМАЊИНА ПАПУЧА: Данас сахрана шестогодишњака који се у утопио код Сопота

Foto: N. Skenderija

Njegovo telo juče je, nakon završene obdukcije na Institutu za sudsku medicinu, u belom kovčegu, u porodičnu kuću doneo otac Zoran, koji otkako se dogodila tragedija ne prestaje da plače.

Komšije, prijatelji, rodbina, i dalje dolaze da izjave saučešće. Neki su stavljali cveće na kovčeg mališana, a neki ga bacali u jamu s vodom, gde i dalje pluta jedna mališanova papuča.

- Majka ih je ostavila prošle godine i otišla za drugog čoveka. Nikada posle toga nije dolazila. Verovatno ni na sahranu neće doći. Pričala je moja snaja sa majkom, kojoj je navodno rekla: "Ne idem sigurno, jer šta će narod da kaže" aludirajući na to da ih je ostavila - kaže komšinica porodice Nikodijević.

Inače, protiv Zorana Nikodijevića, oca koji je sam brinuo o Nemanji i ćerki Nikoline (3), i o kojem komšije kažu da je veoma brižan i požrtvovan roditelj, zasad se ne vodi nikakva istraga. To je, za "Novosti", potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je, podsetimo, nakon tragedije naložilo Institutu za sudsku medicinu da uradi obdukciju, kao i sve toksikološke nalaze.

- Nalaz obdukcije i ostali traženi rezultati još nisu stigli, a posle tragedije i sam otac je bio u velikom šoku - kažu iz VJT. - Tek nakon dobijenih rezultata, Tužilaštvo će razmotriti i eventualne druge dokaze i videti kako će se, u ovom tragičnom slučaju, dalje postupati. Tačnije, da li ima eventualnih sumnji da bi se protiv oca poveo krivični postupak i pred kojim tužilaštvom ili ne.

APEL KOMŠIJA: VRATITE MU ĆERKU

IZ Višeg javnog tužilaštva naglašavaju da je Zoranov brak sa suprugom zvanično razveden u opštinskom sudu u Sopotu i da su deca, po proceni nadležnih iz Centra za socijalni rad, dodeljena njemu na brigu i staranje. Nakon tragedije koja se dogodila, nadležni iz CzSR oduzeli su ocu trogodišnju ćerkicu i ona se za sada, privremeno, nalazi u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Komšije apeluju na nadležne i kažu:

- Zoran je očajan zbog gubitka sina. Takođe, oduzeta mu je ćerkica, navodno, privremeno. Ako mu je ne budu vratili, on to neće podneti. Spremni smo da pomognemo, ako treba i pišemo peticiju i zato apelujemo na CZSR da Zoranu vrati devojčicu. 

Da li ima osnova da se protiv oca, možda, povede istraga zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti ili zanemarivanja maloletnog deteta, pitali smo advokat Krstu Bobota.

- Posle dobijenih nalaza obdukcije, toksikologije i drugih pribavljenih dokaza, moguće je da se protiv oca mališana, eventualno povede istraga - kaže Bobot. - Činjenica je da je jama s vodom u koju je dete upalo bila nedovoljno obezbeđena. To može, eventualno, dovesti do toga da otac bude osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti ili zanemarivanje deteta, za šta zakon, ako se dokaže krivica, predviđa višegodišnju kaznu. No, ličnog sam mišljenja da otac, za kojeg svi tvrde da je izuzetno požrtvovan i odgovoran, ne treba da snosi krivicu za ono što se dogodilo, te da je u pitanju nesreća. Otac je, nažalost, već dovoljno kažnjen time što je izgubio dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!