DEČAK UPAO U SEPTIČKU, BRAT POČEO DA VIČE: Vidoje je heroj koji je spasao mališana u Dobanovcima

Š. M.

26. 10. 2021. u 14:48

ČETVOROGODIŠNjI dečak je upao danas u septičku jamu u Zemunskoj ulici u Dobanovcima.

ДЕЧАК УПАО У СЕПТИЧКУ, БРАТ ПОЧЕО ДА ВИЧЕ: Видоје је херој који је спасао малишана у Добановцима

Foto: N. Skenderija

Mališana je spasao komšija Vidoje Nenadić, koji je objasnio kako je došlo do nesreće.

Foto: N. Skenderija

- Dete se igralo napolju i upalo u septičku jamu. Počeo je stariji brat da viče i doziva u pomoć. Majka je plakala, nije znala šta da radi. Ja sam čuo i izleteo napolje, otišao da pomognem. Izvukao sam ga. Pružio sam mu prvu pomoć dok nije došla Hitna pomoć - rekao nam je Vidoje.

- Septička jama je bila puna fekalija, ali nisam razmišljao, već sam samo mislio kako da spasem dete. Pomogla mi je kasnije i komšinica, zajedno smo uspeli. Dali smo mu prvu pomoć, masirali smo dete - dodaje Vidoje.
- Skočio sam za detetom, metar i po je septička jama duboka. Dete je bilo na površini, ali je počelo da tone. Uhvatio sam ga nekako, pa ga je komšinica izvukla... Kada smo ga izvukli, dete nije davalo znake života - kaže komšija mališana.

Foto: N. Skenderija

Mališan je prevezen u Tiršovu na ispiranje, i u stabilnom je stanju.

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku