OTAC KOSTE K. NIJE KORISTIO STRELJANU BIA: Oglasio se ministar policije, negirao tvrdnje Jeremićeve poslanice

Novosti online

29. 06. 2023. u 17:35

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić negirao je danas da je otac dečaka Koste K. (13), koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, za obuku u pucanju koristio streljanu BIA.

ОТАЦ КОСТЕ К. НИЈЕ КОРИСТИО СТРЕЉАНУ БИА: Огласио се министар полиције, негирао тврдње Јеремићеве посланице

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP/Profimedia/Ilustracija

Gašić je na sednici Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanje poslanice Narodne stranke Ivane Parlić, rekao da postoje snimci na internetu koje je postavio ranije otac dečaka, na kojima se vidi ime streljane u Beogradu koju su koristili.

- Zakon o oružju za svih 90 i nešto streljana, koliko ih ima u Srbiji, predviđa kako mogu da rade i kontrolu njihovog rada. Dalja istraga o radu streljane koju su Kosta i njegov otac Vladimir koristili je posao tužilaštva. Da, smatram da je nenormalno voditi dete u streljanu sa 13 godina, ali je neistina da je u pitanju streljana BIA. Postoji samo jedna streljana BIA, u kojoj je restriktivni ulaz, i ja kao bivši direktor šest godina nisam u nju ušao. Osim toga, jasno je propisano ko, kad, kako i koliko municije može da potroši na vežbi - precizirao je ministar policije.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE OCA UBICE IZ MLADENOVCA - Pronađen čitav arsenal oružja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave