UPOTREBLJENE PROTIVGRADNE NOVE RAKETE: Ispaljene u ovom delu Srbije

J. Su.

18. 05. 2021. u 15:43

TOKOM poslednjih padavina na teritoriji RC Bukulja po prvi put su upotrebljeni novoinstalirane automatizovane lansirne stanice u svom punom kapacitetu.

УПОТРЕБЉЕНЕ ПРОТИВГРАДНЕ НОВЕ РАКЕТЕ: Испаљене у овом делу Србије

Ilustracija Foto: S. Mladeonski

Ukupna površina koja se brani sa tog centra je 520 hiljada hektara, od čega je poljoprivredna površina 370 hiljada hektara. S obzirom na to da je u toku zamena i preostalih lansirnih stanica sa strelcima novim sistemima, odlično se mogla uočiti značajna razlika u zaštiti od grada na jednoj teritoriji, tamo gde postoje i gde još nisu zamenjeni sistemi zaštite, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

- Delovi teritorije koji su branjeni novim automatizovanim sistemima su pretrpeli izuzetno male štete, gotovo bez ikakvih posledica, dok su lokacije poput Venčana kod Aranđelovca gde će se tek postaviti nove lansirne stanice imale štetu i do 70 odsto - ističu u resornom ministarstvu. - Samo tokom jučerašenjeg dana ispaljen je maksimalan broj raketa sa 43 automatska lansirna centra i 88 stanica sa strelcima, oko 230 raketa. U poređenju sa prošlom godinom, rezultati koji se brane automatizovanim sistemima zaštite su izuzetni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo